Long tail keywords: Τι είναι και πως να τις αξιοποιήσετε;

long tail keywords

Long tail keywords: Τι είναι και πως να τις αξιοποιήσετε

Μία από τις πιο εικονικές σκηνές στο Jaws είναι η στιγμή που ο Roy Scheider έρχεται αντιμέτωπος με τον καρχαρία. Επιστρέφοντας στο τιμόνι, ανακοινώνει, «Θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο σκάφος». Τώρα οι περισσότεροι από εμάς δεν θα θέλαμε να κοιτάξουμε στα μάτια ενός τέρατος, αλλά ψάχνουμε για κάτι μεγάλο… μια ωραία μεγάλη προοπτική που μπορούμε να μετατρέψουμε σε πελάτες. Και αν θέλετε να χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο σκάφος, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον ωκεανό σας.

Εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά long tail keywords –  σε έναν πιο παραγωγικό ωκεανό

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Οι λέξεις-κλειδιά long tail είναι φράσεις που έχουν τουλάχιστον τρεις και έως πέντε λέξεις – εξ ου και μεγάλη ουρά. Τι τους κάνει λέξεις-κλειδιά; Η συγκεκριμένη φύση της φράσης που περιορίζει τον αριθμό των επισκέψεων για να αντλήσει χαμηλότερο ποσοστό επισκεψιμότητας αλλά με υψηλότερο ποσοστό μετατροπής. Με εμένα? Εντάξει, ας το δοκιμάσουμε. Επιστροφή στο αλιευτικό μας σκάφος. Μπορείτε να κάνετε ψάρεμα όλη τη μέρα για σκουμπρί και να πιάσετε εκατοντάδες κιλά. Στη συνέχεια, πρέπει να πάτε και να βρείτε πολλούς ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν σκουμπρί σε αρκετά μεγάλες ποσότητες για να το πουλήσουν. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να επενδύσετε σε γλάστρες αστακών και να πιάσετε αστακό. Θα ήσασταν τυχεροί που πιάσατε το ένα δέκατο του βάρους των αστακών που κάνατε σκουμπρί, αλλά μαντέψτε τι; Δεν πειράζει. Η αγορά του αστακού είναι σίγουρα μικρότερη, αλλά είναι επίσης πιο πλούσια… και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ λέξεων-κλειδιών μακράς ουράς και συνηθισμένων λέξεων-κλειδιών όσον αφορά τους επισκέπτες.

Αλλά δεν είναι η μόνη διαφορά και εκεί είναι που η αποτυχία κατανόησης και εκτίμησης του ρόλου των λέξεων-κλειδιών μακράς ουράς μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας.

Λέξεις-κλειδιά long tail keywords- κερδίστε περισσότερα, κοστίζετε λιγότερο

Η χρήση λέξεων-κλειδιών με μεγάλη ουρά επιτρέπει σε έναν ιστότοπο να εντοπίζει και να «κατέχει» μια αγορά που είναι μικρότερη από εκείνη του γενικού ανταγωνισμού, αλλά έχει τόσο, εάν όχι περισσότερες, δυνατότητες από αυτές τις μεγαλύτερες, πιο αόριστες και πιο έντονες αγορές. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος του μάρκετινγκ μπορεί να είναι χαμηλότερο. Το έπιασα? Θέλετε ένα άλλο παράδειγμα από τον κόσμο της θάλασσας; Εξαιρετικά, γιατί έχω ένα για εσάς. Έχουμε ήδη μιλήσει για τον αστακό και ο αστακός είναι καλός. Αλλά ας φανταστούμε ότι είστε ψαράς στην ακτή και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε μόνο τη ράβδο σας και να ευθυγραμμιστείτε σε ένα μέρος. Ίσως υπάρχει ένα σημείο στην παραλία που είναι πραγματικά δημοφιλές – βλέπετε πάντα μερικές δεκάδες ψαράδες εκεί, ψάρεμα και κουβέντα. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά να προσθέσετε ετικέτα σε αυτήν την ομάδα, επειδή ξέρουν τι κάνουν, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν ίσως το κάνουν, αλλά ίσως ψαρεύουν μόνο εκεί επειδή τους αρέσει η θέα, ή επειδή είναι κοντά στις τουαλέτες και στο μπαρ για τσάι και στο παγωτό Ή ίσως ψαρεύουν εκεί γιατί όταν άρχισαν να ψαρεύουν είδαν ένα πλήθος εκεί και έβαλαν ετικέτα πάνω του, όπως ακριβώς κάνεις.

Από την άλλη πλευρά, κάποια έρευνα σχετικά με τις συνήθειες των ψαριών που θέλετε να πιάσετε αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα μέρος ακριβώς πάνω στην ακτή, λίγο πιο βραχώδες, όχι κοντά σε οποιεσδήποτε παροχές αλλά είναι ιδανικό για το είδος των ψαριών που αναζητάτε. Κανείς δεν πηγαίνει εκεί γιατί είναι λίγο απότομη ανάβαση και δεν υπάρχει τσάι ή παγωτό. Εάν ψάρια εκεί, ένα πράγμα είναι σίγουρο – δεν ανταγωνίζεστε κανέναν. Ό, τι ψάρι υπάρχουν, είναι όλα δικά σας…

Με τον ίδιο τρόπο, θα διαπιστώσετε ότι η υποβολή προσφορών για λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς σε περιβάλλον πληρωμής ανά κλικ μπορεί να είναι σημαντικά φθηνότερη από την υποβολή προσφορών για δημοφιλείς απλές λέξεις-κλειδιά.

Η ικανότητα του ψαρά ή πώς να κάνετε τις λέξεις-κλειδιά long tail keywords να λειτουργούν για εσάς

Πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι οι λέξεις-κλειδιά της ουράς σας αναζητούνται στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Αυτό διασφαλίζει ότι η μικρότερη επένδυση πληρωμής ανά κλικ – και η εστίασή σας στη σύνταξη εξαιρετικού περιεχομένου SEO γύρω από τις μεγάλες ουρές σας – θα δημιουργήσει πραγματικά μετατροπές. Δεν έχει νόημα να αγοράζετε όλο τον καλύτερο εξοπλισμό, προσδιορίζοντας το κομμάτι της ακτής από το οποίο μπορείτε να πιάσετε τα ψάρια σας και στη συνέχεια να ποντάρετε το γάντζο σας με ένα σάντουιτς που αγοράσατε από το τοπικό κατάστημα. Το δόλωμα σας πρέπει να είναι συγκεκριμένο για τα ψάρια που θέλετε να πιάσετε και αυτό σημαίνει εξειδικευμένη έρευνα. Πάρτε το δόλωμα σωστά και θα βρείτε τα ψάρια σας να συρρέουν επειδή τους δίνετε ακριβώς αυτό που θέλουν.

Περίπου το 70% των ερευνητών χρησιμοποιούν διαισθητικά λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά από την αρχή, ενώ ένα επιπλέον 10-12% ξεκινά με έναν όρο κεφαλής, π.χ. «ψάρι» και μόλις δουν τα ευρεία αποτελέσματα, μεταβείτε στη μακριά ουρά, π.χ. . Αυτό επιτρέπει σε μια επιχείρηση να μετατρέπει πολλούς περισσότερους επισκέπτες, παρόλο που ο συνολικός αριθμός επισκεπτών μπορεί να είναι χαμηλότερος. Αν είμαι αρχάριος ψάρεμα στην Αλάσκα, τότε το να αποκλείσω όλο το ψάρεμα στη Χαβάη ή στο Χονγκ Κονγκ και σε όλους τους ιστότοπους για ενδιάμεσους ή ειδικούς ψαράδες είναι καλά νέα για μένα και καλά νέα για τη μικρότερη λίστα ιστότοπων που καταλήγω γιατί είμαι πολύ πιο πιθανό να αγοράσω τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους από ό, τι όλοι οι ειδικοί ψαράδες και Χαβάης!

Λέξεις-κλειδιά long tail – ένα μεγαλύτερο σκάφος, στον σωστό ωκεανό, με το καλύτερο δόλωμα. Απολαύστε το βραδινό σας δείπνο!

Δείτε περισσότερα:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.