Δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων η Ελλάδα

Δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων η Ελλάδα


Για «έγκλημα που φέρει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στα στοιχεία για τους θανάτους από Covid-19 στη χώρα. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με το γεγονός ότι θα έχουμε 80 και 100 νεκρούς καθημερινά τις επόμενες ημέρες» ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση PLP Television set της Αχαΐας το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «η πραγματικότητα διαψεύδει πλήρως κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας» καθώς «η χώρα μας βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων». «Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους από 100 διασωληνωμένους συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ και 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019, ενώ η ΟΕΝΓΕ έδωσε στοιχεία ότι 800 γιατροί περιμένουν σε λίστες αναμονής να προσληφθούν» σημείωσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος παρατήρησε πως «μέσα στον Δεκέμβρη ξεπεράσαμε 700 απώλειες» και επέκρινε την κυβέρνηση, η οποία – όπως είπε – «αρνείται να δώσει απαντήσεις πόσοι συμπολίτες μας έφυγαν εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ».

Πρόσθεσε ακόμη πως «ο κ. Πλεύρης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί μετά τις δηλώσεις του ότι ‘όποιος μπει σε ΜΕΘ έχει περισσότερες πιθανότητες να μην τα καταφέρει. Όταν μετά από δυο χρόνια πανδημίας η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, όταν οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν είναι μέσα στη μάχη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη επιλογή εκ μέρους της Ν.Δ. να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο».

Ερωτηθείς για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως «όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε σχολιάσει από σεβασμό τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ και θα συνεχίσουμε να μην κάνουμε καμία παρέμβαση μέχρι το τέλος της διαδικασίας». Ωστόσο, όπως έσπευσε να συμπληρώσει «την περασμένη Κυριακή αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι δημοσκοπήσεις αρκετές φορές αντί να προσπαθούν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, προσπαθούν να την διαμορφώσουν». ​

Supply website link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.