Δίκη Μάνδρας: Αθώα η Ρένα Δούρου και ακόμη 12

Δίκη Μάνδρας: Αθώα η Ρένα Δούρου και ακόμη 12

Αθωώθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 με τους 25 νεκρούς.

Ομοφωνα αθώοι κρίθηκαν άλλοι 12 κατηγορούμενοι ( υπαλλήλοι,  δασαρχείου, ο τότε δήμαρχος Μεγάρων,ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, υπαλλήλοι πολεοδομίας  και υπαλλήλοι επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων) ενώτο δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή των υπολοίπων οκτώ κατηγορουμένων.

Σε ο,τι αφορά την Ρένα Δουρου το δικαστήριο την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παραβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα ,επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο,ανθρωποκτονίας καί σωματικής βλάβης από αμέλεια.

 

Οι ένοχοι

Αντιθέτως,  οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες ,την τοτε δήμαρχο Μάνδρας,δασαρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της πλημμύρας,της ανθρωποκτονίας από αμέλεια  και σωματικών βλαβών από αμελεια,ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβασης καθήκοντος.

naftemporiki.gr 

Source website link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.