Απαιτείται ομοψυχία στα εθνικά μας θέματα

Απαιτείται ομοψυχία στα εθνικά μας θέματα


Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε σήμερα τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις πρόσφατες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο υπουργός τόνισε πως πρόκειται για «μια συμφωνία, η οποία χαίρει ευρύτατης αποδοχής και στις δύο χώρες».

«Αναδεικνύει διεθνώς ότι η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα για το πώς θα πρέπει να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ γειτονικών, φιλικών χωρών στον 21ο αιώνα: μέσω του καλόπιστου διαλόγου και της αρχής ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, σε αντιδιαστολή με τις αδιέξοδες, παράνομες και επικίνδυνες απόπειρες δημιουργίας τετελεσμένων από την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του και για την την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, την περασμένη Δευτέρα. Σημείωσε πως ο Ρώσος ΥΠΕΞ «προέβη και σε μια εξαιρετικής σημασίας δήλωση για το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όπως ορίζεται σαφώς από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας στα 12 μίλια γενικά, αλλά και ειδικά στο Αιγαίο», και τόνισε πως η δήλωση αυτή έχει «ιδιαίτερο βάρος, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι  έγινε στην Αθήνα. Επίσης, είναι μία δήλωση η οποία καταλύει το μύθο περί δήθεν αντίρρησης της Ρωσίας για την επέκταση των 12 ν.μ. στο Αιγαίο».

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία της εθνικής ομοψυχίας στα θέματα, θεωρώντας σημαντικό το ότι υπάρχει ανταπόκριση από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων «σ’ αυτήν την απαίτηση των καιρών».

naftemporiki.gr

Source url

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.